Een eigenwijze vormtaal van lichtobjecten

Wat Rapture’s armaturen kenmerkt, is de creatieve benadering van de essentie van wandverlichting. Het is niet alleen een een zaak van esthetiek, maar ook de kunst van het naadloos samenvoegen van design en technologie. De ontwerpers van Rapture hebben met zorg en precisie niet te grote wandarmaturen ontworpen die perfect passen in hedendaagse interieurs. Ze omarmen moderne technieken en maken gebruik van lichtbronnen zoals dimbare G9 en GU10 lampjes en hoogwaardige LED strip met een geavanceerde DALI driver aan boord. Zo ontstaan armaturen die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook technisch geavanceerd. Bij Rapture begrijpen ze dat het evenwicht tussen vorm en functie essentieel is in de wereld van lichtdesign.

verlichtingsontwerp is voor rapture een kans om kunststromingen samen te brengen, elke lichtstraal vertelt een verhaal van bauhaus tot brutalisme.”

Een kijkje achter de schermen

Rapture’s inspiratiebronnen zijn diepgeworteld in de rijke stromingen van kunst en design vanaf de jaren ’20. Het is een reis die begint bij de strakke lijnen en functionaliteit van Bauhaus, via de minimalistische expressie van de 0-beweging, tot de ruwe en ongepolijste esthetiek van het Brutalisme.

De samenwerking tussen Rapture’s  ontwerpersduo Jooh en Hans staat altijd centraal. Jooh’s eclectische smaak en scherp gevoel voor compositie en esthetiek, brengt een artistieke flair die naadloos aansluit bij Hans’ expertise als grafisch en industrieel ontwerper. De synergie tussen de twee stelt hen in staat om klassieke kunststromingen te vermengen met hedendaagse ontwerptechnieken, resulterend in een onderscheidende en eigentijdse collectie die Rapture’s handtekening draagt.

In een tijdperk van technologische vooruitgang blijft Rapture trouw aan haar inspiratiebronnen van de kunst en hun eclectische benadering van interieurontwerp. Het is de combinatie van traditie en een vooruitstrevende visie die Rapture onderscheidt in de wereld van lichtdesign. We willen graag samenwerken met dit vernieuwende merk om hun visie op de toekomst van lichtdesign te delen.